Yleistä tietoa torista

Historia

Pellingin Kesätori, joka sai alkunsa 1984, sijaitsee Pellingin luoteispuolella, Sandholmsuddenin sisemmän väylän varrella. Torille pääsee kätevästi sekä autolla että veneellä. Vierailijoille on oma pysäköintialue, jossa kaksi inva-paikkaa. Pellingin ilmainen lossi liikennöi Sunin salmen poikki 15 minuutin välein, lossin aikataulun löydätte FinFerries kotisivuilta.

Sandholmsuddenilla toimii myös Benitas Café. Benitan kahvilasta löytyy vähän elintarvikkeita, A- oikeudet, WLAN-yhteys, vuokrasauna, uimaranta, pyykkitupa, polttoaine- ja kaasumyynti, polkupyörävuokraamo sekä minigolf. Vierassatamassa on septityhjennys, veneluiska, juomavettä, grillikatos ja puuceet.

Pellinge Torghandlare r.f. (Pellingin Torikauppiaat r.y.) perustettiin vuonna 2009, ja seuraavana vuonna punaiset myyntikojut vihittiin käyttöön. Silmu r.y. ja Kulturfonden osallistui niiden rahoitukseen. Kaikilla vakiomyyjillä on omat myyntipisteet, ja osa myyntikojuista on vierailevien myyjien vuokrattavissa.

Torilta voit ostaa matkamuistoksi kesätorin logolla varustettuja T-paitoja. Kesätorin logo on Annika Lönegren:in piirtämä.

Torivierailijoille tarjotaan kesän aikana erilaista ohjelmaa, m.m. muotinäytös, turvallisuustori, arvontaa, musiikkia ja erilaisia esittelyjä. Seuratkaa mitä tapahtuu torin omalla Facebook sivustolla. (Toimii ilman rekisteröitymistä.)

Mikäli sinua tai yhdistystäsi kiinnostaa tulla esiintymään torille niin se on maksutonta! Ilmoittakaa kiinnostuksenne osoitteeseen pellingetorg@gmail.com.

Eräänä lauantaitoripäivänä kesällä 2014 vietimme kesätorin 30- vuotisjuhlaa, johon asiakkaamme osallistuivat runsaslukuisina.

Puolustusministeri Carl Haglund piti juhlapuheen ja tarjoilimme ihanille asiakkaillemme kahvia ja kakkua.