Saapuminen Pellinkiin ja liikkuminen

Pellingin saariryhmä sijaitsee vain 50 km Helsingistä itään ja 22 km kaakkoon Porvoon keskustasta. Saariryhmälle pääsee ilmaisella lossilla, joka liikennöi Tirmosta Suninsalmen yli Sundöhön aikataulun mukaisesti 15 minuutin välein. Matka Suninsalmen yli kestää vain viisi minuuttia, ja Sundön, Tullandetin, Vähä-Pellingin, Suur-Pellingin ja Ölandetin saarten välillä on neljä siltaa. Pohjoisesta etelään kulkeva asfalttitie on vain 7,5 km pitkä, mutta päätien ohella saarilla on kymmeniä kilometrejä pienempiä hiekkateitä.

Autolla tai vuokra-autolla

Pellinkiin pääsee joustavasti omalla autolla. Helsingistä on matkaa 90 km, ja matka-aika on 1 t 30 min. Porvoosta on matkaa 30 km, ja matka-aika on 30 min. Voit myös vuokrata auton Porvoosta.
Sandholmsuddenissa ja Sturjanissa on ilmaisia pysäköintipaikkoja. Saaren nähtävyyksien luona on yleensä pieni pysäköintialue vierailijoita varten. Pellingin entisen koulun vieressä on maksullinen pysäköintialue pitkäaikaisempaan pysäköintiin.

Veneellä/venetrailerin kanssa

Pellinki sijaitsee sisä- ja ulkoväylän välissä Helsingistä itään, joten saariryhmä on helposti saavutettavissa säästä riippumatta. Pellingin merikortti on merikorttisarjassa A Helsinki–Viipuri, karttalehdellä 620. Pellingissä on vierassatama Sandholmsudden 232 ja vieraslaituri Söderby 233 Sturjanissa. Pellinkiä ympäröivillä saarilla on rantautumispaikkoja virkistysalueilla Brokholmen 220, Bredholmen 221, Norra Sandön 223 ja Äggskär 235.
Pienempiä veneitä voi laskea vesille Tirmon ja Sturjanin luonnonluiskoilla sekä Sandholmsuddenin betoniluiskalla. Sandholmsuddenissa ja Pellinge Fiskandelslags -yhdistyksen laiturissa Tirmossa voi nosturiauton avulla laskea vesille ja nostaa vesiltä myös isompia veneitä. Porvoon ympäristössä on lisää vesillelaskuluiskoja.
Via Skipperi-palvelun kautta voi vuokrata veneitä omaan käyttöön.

Polkupyörällä

Porvoosta pyöräilee Pellinkiin noin kahdessa tunnissa (30 km). Pientareet ovat tosin hyvin kapeita ja maantiet vilkkaasti liikennöityjä. Polkupyörä on ympäristöystävällinen tapa liikkua Pellingissä, ja pyörän voi vuokrata Benitas Cafésta Sandholmsuddenista ta kyläkauppa Söderby-Bodenista. Pyöräily edellyttää varovaisuutta, sillä Pellingissä tiet ovat kapeampia kuin mantereella ja näkyvyys voi olla huono mutkittelevilla teillä.
Pyöräilyreitti: Pellinki saarelta toiselle

Linja-autolla

Pellinkiin pääsee myös linja-autolla. Aikataulut ja pysäkkitiedot löytyvät Matkahuollon sivustolta. Arkipäivisin Pellinkiin (Sturjaniin) ja takaisin ajetaan tavallisesti vain yksi vuoro. Tirmoon, josta Pellingin lossi lähtee, on arkisin useita linja-autoyhteyksiä. Lauantaisin linja-autot eivät kulje.

Kävellen

Pellingin eri kyliin pääsee tutustumaan parhaiten kävellen. Kapeat ja mutkaiset hiekkatiet voivat olla vaikeakulkuisia etenkin matalapohjaisilla autoilla. Muista myös ottaa huomioon paikalliset asukkaat liikkuessasi saarilla. Jokaisenoikeuksien mukaan jokainen saa liikkua jalan, hiihtäen tai pyöräillen muualla kuin pihamaalla tai erityiseen käyttöön otetuilla alueilla, kuten viljelyksessä olevilla pelloilla, istutuksilla tai laitumilla. Kotirauhaa ei saa rikkoa, eikä ihmisille tai ympäristölle saa aiheuttaa häiriötä tai vahinkoa.
Sandholmsuddenissa ja Sturjanissa on ilmaisia pysäköintipaikkoja. Saaren nähtävyyksien luona on yleensä pieni pysäköintialue vierailijoita varten. Saarilla on myös muutamia valmiiksi suunniteltuja vaellusreittejä. Pellingin peruskartta on saatavilla maanmittauslaitoksen Karttapaikka-palvelusta.

Tilaus-/risteilyaluksella

Pellinkiin ja sen ympäristöön voi tutustua myös suuremmilla veneillä. Venekuljetuksia tarjoavia paikallisia yrittäjiä Palvelut - Merikuljetukset. Toisinaan myös saaristolaivat, kuten m/s J.L. Runeberg. Skipperi -palvelun kautta voi vuokrata veneitä omaan käyttöön.