Skärgårdsjul - Saaristojoulu

Vad allt pågår under dagen?

Sundö gård, Julgransförsäljning, Sundövägen 5
Stressfri julstämning i sällskap av familj och goda vänner! Här säljs Sundö gårds vackra julgranar.

Sandholmsudden (Pellinge torg), Julmarknad, Sandholmsvägen 162
Julmarknaden på Pellinge torg hålls utomhus. Skärgårdsjulgubben med sin julmås vandrar runt bland de idylliska torgstugorna. I sortimentet julgåvor, fisk- samt övriga delikatesser, julpynt m.m. Även Benitas café håller öppet.

Skärgårdshemmet, Julmarknad, Nyckelviksvägen 5
Det var på Skärgårdshemmet det hela började på 1980-talet. Fortfarande ställer vi igång med den traditionella julmarknaden med mångsidigt produktsortiment. Försäljningen sker inomhus. Före eller efter inköpen kan man varva ner i caféet med kaffe eller glögg och något ätbart.

Söderby-Boden, bybutik, Gamla söderbyvägen 44
Mysig, äkta bybutik med roligt sortiment av små delikatesser. Väl värd den lilla extra svängen.

Pellinge Marina, Sunivägen 307
Julbord i restaurangen, julgubbe och glögg med pepparkakor.


Hur kommer jag till Pellinge?

Styr ut från Borgå centrum söderut med väg nummer 1552. Kör 28 km till Tirmo strand och Pellingefärjan. Det tar ca 40 minuter. Alla evenemang är skyltade på Pellingesidan.

Färjan
Färjan trafikerar fyra gånger i timmen med några undantag. Överfarten tar ca fem minuter. Färjans tidtabell finns här. Skärgårdsjul är ett populärt evenemang och det uppstår köer vid färjan. Tänk på att inte lämna onödigt utrymme framför dig då du kör ombord på färjan så ryms fler bilar med.


Var finns det toaletter?

Inomhus toaletter finns på Skärgårdshemmets julmarknad. På Skärgårdshemmets damtoalett finns också skötbord. På Sandholm och i Söderby-Boden finns utetoaletter.


Hungrig?

Caféet inomhus på Skärgårdshemmet bjuder på kaffe eller glögg med tilltugg. På Sandholmsudden (Pellinge torg) säljer Stor-Pellinge skärgårds jaktlag hjortsoppa och Wessö FBK grillkorv. Benitas café håller öppet med varma och kalla drycker samt smått ätbart. Söderby-Boden har glöggterrass med tilltugg. Julbord (endast förhandsbokningar) i restaurangen Bistro Pellinge i Pellinge Marina.


Kontantbetalning

Notera att en del av försäljarna endast tar emot kontantbetalningar. Kontanter kan lyftas med inhemska bankkort i Söderby-Boden (Gamla Söderbyvägen 44, Stor-Pellinge). De flesta försäljare tar kort och/eller MobilePay.


Finns det parkeringsplatser

I Söderby, på Sandholm (Pellinge torg) och Sundö sker parkering på anvisade platser. På Skärgårdshemmet finns parkeringsvakter, följ deras anvisningar.


Hur ska jag vara klädd?

Klä dig varmt! På Sundö och marknaden på Sandholm (Pellinge torg) är enbart utomhus medan marknaden på Skärgårdhemmet är inomhus.


Öppettider den 17.12.2023

Bybutiken Söderby-Boden kl. 10-17.
Julmarknaden på Skärgårdshemmet och julmarknaden på Pellinge torg kl. 11-15. Försäljningen på marknadsplatserna inleds kl. 11.00. Vill du vara säker på att inte bli utan din favoritvara, reservera den då i förväg av försäljaren istället för att anlända tidigare till marknaden.
Sundö gårds julgransförsäljning kl. 11-16 (eller så länge det finns kunder i rörelse).
Pellinge Marina kl. 11-16 (eller så länge det finns kunder i rörelse).