Usein kysyttyä

Onko sinulla jotain kysyttävää Pellingin Saaristojoulusta ja joulumarkkinoista? Olemme koonneet kysymyksiä, joita olemme saaneet tapahtuman aikana. Toivottavasti löydät vastauksen kysymykseesi.

Pellingin Saaristojoulun logo.

Usein kysyttyä Pellingin Saaristojoulusta

Sundön tila, Joulukuusenmyynti, Sundöntie 5
Koe joulutunnelmaa ilman stressiä perheen ja ystävien seurassa. Voit ostaa maan hienoimpia saaristokuusia.

Sandholmsudden (Pellingin tori), Joulumarkkinat, Santasaarentie 162
Pellingin torin joulumarkkinat ovat ulkosalla saaristomaisemien ympäröimänä, idyllisten torikojujen keskellä. Myynnissä laadukkaita lahjoja, herkkuja ja koristeita. Torialueella Benitan kahvila auki.

Skärgårdshemmet, Joulumarkkinat, Nyckelvikintie 5
Kaikki alkoi Skärgårdshemmet -nuorisoseuran talossa 1980-luvulla. Edelleen talolla järjestetään perinteiset joulumarkkinat, josta löytyy laaja valikoima tuotteita. Myynti tapahtuu tänä vuonna sekä sisätiloissa että ulkona ja siellä voi myös nauttia kahvion antimista ennen tai jälkeen ostoksia.

Söderby-Boden, kyläkauppa, Vanha Söderbyntie 44
Tunnelmallinen aito kyläkauppa, jossa hauska valikoima pieniä herkkuja. Pienen mutkan arvoinen kun kerran tänne saakka olet tullut. Tonttupolku.

Pellinge Marina, Sunintie 307
Joulupöytä tarjolla ravintolassa, joulupukki sekä glögi ja pipari tarjoilu.

Aja Porvoosta etelään tielle nro 1552. Aja 28 km Tirmoon rantaan ja Pellingin lautalle. Se kestää noin 40 minuuttia. Kaikki tapahtumat viitoitettu Pellingin puolella.

Lautta
Lautta liikennöi neljä kertaa tunnissa. Matka salmen yli kestää noin viisi minuuttia. Lautan aikataulu on saatavilla täältä. Saaristojoulu on suosittu tapahtuma ja jonoja syntyy. Älä jätä turhaa tilaa lautalla niin mukaan mahtuu enemmän autoja.

Sisävessat löydät Skärgårdshemmetin joulumarkkinoilta. Skärgårdshemmetin naisten vessassa on vauvan hoitopöytä. Santasaaressa/Pellingin torilla sekä Söderby-Bodenissa on huussit.

Kahvio nuorisoseurantalon Skärgårdshemmet sisätiloissa tarjoaa kahvia ja glögiä ja pientä purtavaa. Santasaaressa (Pellingin tori) metsästysseura Stor-Pellinge skärgårds jaktförening myy peurakeittoa, Wessöön VPK grillimakkaraa ja Benitas café tarjoaa kylmät ja lämpimät juomat sekä pientä purtavaa. Söderby-Bodenissa glögiterassi ja pieniä lämpimäisiä. Joulupöytä (vain ennakkovaraukset) ravintolassa Bistro Pellinge, Pellinge Marinassa.

Huomioi että useimmat myyjät vastaanottavat vain käteismaksuja. Käteistä voi nostaa kotimaisilla pankkikorteilla Söderby-Bodenista (Vanha Söderbyntie 44, Suur-Pellinki) De flesta försäljare tar kort och/eller MobilePay.

Söderbyssä, Santasaaressa (Pellingin tori) ja Sundössä pysäköinti tapahtuu sille osoitetuille paikoille. Skärgårdshemmetin markkinoilla on pysäköinnin ohjaus, seuraa ohjeistusta.

Pukeudu lämpimästi. Sundön ja Santasaaren markkinat ovat ulkona, kun taas Skärgårdshemmet -nuorisotalon markkinat ovat sisätiloissa.

  • Kyläkauppa Söderby-Boden klo 10–17.
  • Joulumarkkinoita Skärgårdshemmet -nuorisotalolla ja Pellingin torilla klo 11–15. Myynti markkinapaikkoilla aloitetaan klo 11.00. Haluatko olla varma, ettet jää ilman suosikkituotettasi? Sen sijaan että saavut markkinoille aikaisemmin, varaa tuote etukäteen myyjältä!
  • Sundö tilan joulukuusimyynti klo 11–16 (niin kauan kuin asiakkaita riittää)
  • Pellinge Marina klo 11–16 (niin kauan kuin asiakkaita riittää)

Markkinat Pellingin torilla (klikkaa hintatietoja varten) ovat ulkosalla, tiedustele vapaita viihtyisiä torikojuja tai vuokraa myyntipaikka taivasalla (vaatetus sään mukaan), paikkavaraukset y.m.s tiedustelut:
Mona Johansson, puh. 040 529 5499


Nuorisoseurantalon paikkoja voi tiedustella:
Lisbeth Forss, puh. 040 189 5812,
lisbeth.forss@gmail.com